Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/webvol4/y5/y320pkef3zuhjxh/dinasanningar.se/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 246

Aldrig mer nykär!


Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/webvol4/y5/y320pkef3zuhjxh/dinasanningar.se/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 246
Led ut kamelen
3 september, 2015
Din partner som terapeut
8 mars, 2016

Aldrig mer nykär!

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1445350982722{margin-left: 110px !important;}”]”Kommer du ihåg när vi var nykära?”,  sa Maria till mig. ”Då gjorde vi så roliga saker. Allt var så enkelt och livet kändes lätt på alla områden. Vi var aldrig trötta och allt mellan oss var så bekymmersfritt.”

Och visst var det lite så; även om vi var trötta eller förkylda så var humöret på topp och vi hade hur mycket energi som helst. Vi behövde mindre sömn och livet var fantastiskt inom alla områden. Kanske är detta något du eller din partner, precis som vi, talar om ibland.
Även om ni inte pratar om det så kanske du eller din partner tänker så. Förälskelsen övergår till vardag och ni börjar hitta störningsmoment hos varandra. Detaljer som var gulligt pitoreska och charmiga övergick till att bli stora störningsmoment.

De som händer när vi blir förälskade är att personen vi blir förälskade i återspeglar det vi tycker om hos oss själva. Personen kan också ha egenskaper som vi ser upp till och själva vill ha. Med andra ord, föremålet för din kärlek får dig att må bra. Ni väljer att se varandra genom ett rosenskimmer och förlåter allt som inte passar in i era sanningar.
När personen som finns till för att göra dig glad och lycklig efterhand börjar visa sidor som får dig att bli irriterad beror det på att hen påminner dig om sidor hos dig själv som du inte tycker om. Sidor som du tidigare valde att sortera bort till förmån för allt det positiva. Den person som skulle göra dig lycklig påminner dig om det du inte vill veta av hos dig själv, vilket blir en stor kontrast och kanske går det så långt att du börjar överväga separation eller tittar efter någon annan som kan göra dig lycklig.

Precis det här pratade vi om häromkvällen och nu vill jag introducera ett nytt begrepp nästa gång du tänker på hur härligt det var att vara nykär. Hur skulle det vara om du var lite nukär istället? Istället för att tänka på vad som en gång var eller på vad du hellre vill ha i ditt liv. Prova att vara här och nu och kär.

Med det menar jag att upptäcka din partner på nytt. Ofta när vi ser på någon annan som vi känner sedan tidigare så har vi en förutfattad mening om hur den personen ska vara och vi försöker inte ens se den personen på nytt. Prova att vara lite mer nufiken. Vad skulle hända om du bara var här och nu, utan gamla fördomar och erfarenheter? Troligen skulle du bli nukär. I din partner, i dina vänner, i ditt jobb och i hela livet. Från och med igår kväll är vi väldigt mycket nukära i varandra![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol4/y5/y320pkef3zuhjxh/dinasanningar.se/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 195
Markus Fernlund
Markus Fernlund
Markus är författaren till böckerna Sanningaroch Dina Sanningar som beskriver hur du kan förändra ditt liv med medvetenhet och nyfikenhet. Böcker som ger stöd för dig att upptäcka nya saker om dig själv och befria dig från mönster och beteenden som håller dig fast i något du inte längre vill ha. Du hittar boken Dina Sanningar här: Du hittar boken Sanningar här:

2 Comments

 1. Annica W skriver:

  Underbart uttryck – NU-kär! Tar det direkt 🙂 Tack!

  • Ingrid Lind skriver:

   Låter så himla bra. Idag skulle jag vilja vara nukär!!!
   Men i vem??? Finns han bakom hörnet? Eller var finns han? Skulle gärna vilja träffa honom innan det är försent. Tiden rinner ifrån mej!
   Kram
   Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/webvol4/y5/y320pkef3zuhjxh/dinasanningar.se/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 246