Bada i regnet och ät tårta till frukost

Ät mer ost!
13 juni, 2015
Gamla demoner är vägen ut.
21 augusti, 2015

Bada i regnet och ät tårta till frukost

[vc_row css=”.vc_custom_1436560134789{margin-left: 110px !important;}”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Den blomstertid nu kommer hade precis ekat ut i kyrkan då prästen höll sitt tal. Det var varmt och doftade liljekonvalj i kyrkan jag besökte denna skolavslutning. Prästen började prata och det var ett tal mer riktat till alla föräldrar än till barnen. Han berättade om en liten flicka som gick med sin mamma. Mamman hade bråttom till nästa ställe och för att hinna med allt som hon måste hinna med. Stressen var påtaglig och förmodligen småsprang de mer än de promenerade.

Då säger barnet till sin mamma:
-Vilken vacker fågelsång.
Mamman som inte var mottaglig för något annat än tankarna i huvudet kring det hon skulle hinna med att göra den dagen och förmodligen nästkommande också, svarade:
-Vilken fågelsång. Jag hör ingen fågel.
-Hör du inte hur vackert fågeln sjunger, mamma?
Mamman stannade plötslig upp. Hon flyttade fokus till något än sina tankar. Och då hörde hon den vackra fågelsången.

Kontentan av prästens sommartal var att barnen kan lära oss att stanna upp i vardagsstressen. Barnen kan få oss att höra fågelsången. Barnen kan hjälpa oss att vara mer här och nu.
Kanske är barnen här för att lära oss vuxna att stanna upp. Att vara mer i nuet. Samtidigt tvingar vi barnen att vara som oss vuxna. Kanske säger vi saker som:

– du måste gå lite fortare om vi ska hinna
– man kan inte bada hur länge som helst
– glass äter man bara på helgen
– titta inte på folk som du inte känner
– prata inte så högt, folk tittar
– vad ska folk tro när du håller på så här
– om du inte kommer nu så åker jag ifrån dig

Vad skulle hända om vi var lite mer lyhörda och tog efter mer av våra barn. Visst skulle livet bli lite roligare då? Behöver man verkligen leva efter de sanningar som man satt upp för sig själv?

Kan vi låta vårt inre barn lära oss?

Vi kan vara lite mer barnsliga och våga busa mer, äta mer glass, bada naket i spöregnet och säga ja till fler saker. Strunta i alla måsten som egentligen kan vänta eller inte behöver göras alls. Så lek lite mer och varför inte prova att äta tårta till frukost.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Markus Fernlund
Markus Fernlund
Markus är författaren till böckerna Sanningaroch Dina Sanningar som beskriver hur du kan förändra ditt liv med medvetenhet och nyfikenhet. Böcker som ger stöd för dig att upptäcka nya saker om dig själv och befria dig från mönster och beteenden som håller dig fast i något du inte längre vill ha. Du hittar boken Dina Sanningar här: Du hittar boken Sanningar här:

Comments are closed.

X